Дома


 
 

Избор лектири за трето одделение


Зголеми

Автор: 
ISBN: 9989-937-62-1

362 страни, 190mm х 200mm, полутврда подврска

Цена: 450 ден.


„Басни“ – Езоп, Лафонтен, Обрадовиќ, Крилов, Атанасовски
„Двојната Лота“ – Ерих Кестнер
„Пипи долгиот чорап“ – Линдгрен Астрид
„Пинокио“ – Карло Колоди
„Реалистични народни приказни од балканските народи“

Проектот што Табернакул го реализира со печатењето на лектирите од првото до четвртото одделение на основното образование, за првпат во нашата издавачка практика промовира еден принцип на активна трикомпонентна работа врз лектирниот текст.

Таа активна работа е замислена како кооперација меѓу ученикот, учителот и родителот; сите три елементи би требало да бидат вклучени во процесот на читањето.

Имено, секоја книга е „опремена“ со коментари кон текстот, печатени на маргините од книгата. Така, маргината станува активен дел од книгата: врз неа ученикот може и да запишува нешта.

 
   
 

Книги | Учебници | CD-ROM изданија | За Табернакул | Контакти

(c) Табернакул - сите права поддржани