Дома


 
 

Грчки митови


Зголеми

Автор: Роберт Грејвс
Превод: Катица Гаровска - Ацевска, Маја Стојкова

680 страни, 200mm x 140mm, полутврда подврска

Цена: 840 ден.


Пристапот на авторот ја прави оваа книга лесна за користење за сите проучувачи на грчката митологија, но и за оние кои се љубители на ликовите и настаните кои послужиле како инспирација за делата на грчките трагичари, Хомер...

На овие страници ќе ги најдете и ликовите кои поради своите постапки или особини станале синоним за истите во европската култура. Авторот, исто така, упатува и на други дела со содржини поврзани со оние за кои се говори во Грчки митови.

 
   
 

Книги | Учебници | CD-ROM изданија | За Табернакул | Контакти

(c) Табернакул - сите права поддржани